UYARI: Film yorum atıldıktan 5-10 dakika sonra açılacaktır.


1,753 Görüntülenme
Nefes – Yer Eksi İki İzle 2023
6.4 IMDB Puanı

Nefes – Yer Eksi İki İzle 2023

TRT ortak yapımı olan Nefes – Yer Eksi İki, filminin yönetmen koltuğunda Sonsuz Bir Aşk filmiyle dikkat çeken Ozan Uzunoğlu var. İlker Aksum, Murat Yıldırım ve Eren Hacısalihoğlu’nun başrolde oynadığı filmin kadrosunda Cezmi Baskın gibi usta oyuncular da yer alıyor. Şahin Kendirci, Arda Anarat gibi genç yeteneklerin de rol aldığı film dram, savaş ve aksiyon türündedir.

Senaryosunu Hakan Evrensel’in kaleme aldığı Nefes – Yer Eksi İki filmi hem konusu hem müzikleri hem de kurgusu ile dikkat çeken bir film. Terörle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak için çekilen filmin yaşanmış olaylara dayanan etkileyici bir hikayesi var.

Hem teknik hem de hem de senaryo bakımından özenilen film, 123 dakika süreye sahip. Terörle mücadele konusunu ele alan film, 10 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygundur. Şiddet ve korku, olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar akıllı işaret uyarısına sahip olduğu için 10 yaş altı çocukların girmesi tavsiye edilmiyor.

Nefes – Yer Eksi İki Filminin Konusu
Nefes – Yer Eksi İki filminin ana karakteri Tayfun Yüzbaşı, iki bin metre yüksekliğe sahip bir dağda, karakol komutanlığı yapmaktadır. 1993 yılında Güneydoğu Anadolu bölgesinde geçen hikayede Tayfun Yüzbaşı adil tavırları ve pratik zekası ile dikkat çeker. Hem ast hem de üstlerinin sevdiği bir isim olan genç adam, zorlu coğrafyanın güvenliği için çalışır.